Urządzenia i Akcesoria
Vollkornbrot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
18 Scheiben
Składniki
-
Hirse100 g
-
Amaranth100 g
-
Reis50 g
-
Buchweizen150 g
-
Wasser600 g
-
Butter zum Einfetten
-
Paniermehl glutenfrei, zum Ausstreuen (siehe Tipp)
-
Kastanienmehl100 g
-
Leinsamen50 g
-
Sonnenblumenkerne50 g
-
2 TL GuarkernmehlJohannisbrotkernmehl2 TL
-
Trockenhefe1 Pck.
-
Zucker1 TL
-
Salz1 TL
-
Backpulver2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
510 kJ /
122 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Brotteig
5 min
Toastbrot
16 godz.
Landbrot Backhausart
2 godz.
Gluten- und getreidefreie Brötchen
1 godz. 20 min
Grundteig für Brot
24 godz. 30 min
Vollkornbrot
4 godz.
Vollkornbrot Glutenfrei
4 godz.
Walliser Roggenbrot
10 godz.
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Dinkel-Haselnussbrot
2 godz. 50 min
UrDinkel Brot
11 godz.