Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Hirse
- 100 g Amaranth
- 50 g Reis
- 150 g Buchweizen
- 600 g Wasser
- Butter, zum Einfetten
- Paniermehl, glutenfrei, zum Ausstreuen (siehe Tipp)
- 100 g Kastanienmehl
- 50 g Leinsamen
- 50 g Sonnenblumenkerne
-
2
TL Johannisbrotkernmehl
lub 2 TL Guarkernmehl - 1 Pck. Trockenhefe
- 1 TL Zucker
- 1 TL Salz
- 2 TL Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Walliser Roggenbrot
10 Std.
Ciabatta Brot
1 Std. 45 Min
Weizen-Dinkel-Brot
12 Std.
Hefezopf
2h 20min
Karotten-Nuss-Brot
2 Std. 10 Min
Einfaches Mischbrot
3h 40min
Vollkornbrot Glutenfrei
4h
Quitten-Tarte
50 Min
Grundteig für Brot
24 Std. 30 Min
Dinkel-Haselnussbrot
2 godz. 50 min
Schnelles Brot
1 godz. 15 min
UrDinkel Brot
11 godz.