Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Olivenöl
- 300 g Wasser
-
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 2 TL Trockenhefe (20 g) - 1 TL Zucker
- 40 g Olivenöl
- 420 g Mehl
- 2 TL Salz
Belag
- Olivenöl
- 20 g Olivenöl
- 20 g Wasser
- 2 Zweige frischer Rosmarin, gewaschen und getrocknet
- 2 - 3 Prisen grobes Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1397 kJ / 334 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Käsewähe
50min
Risotto milanese
30min
Focaccia mit Tomaten
40min
Knöpfli
50min
Focaccia mit Oliven
2h 20min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1j 55 menit
Herbstlicher Tirolercake
1h 30min
Knusperchips mit Guaçamole
1h
Getränkter Zitronencake
1h 30min
Aargauer Rüeblitorte
2h
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2h 10min
Berner Zopf
1h 45min