Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g linzen
- 200 g wortelen, in schijfjes (ong. 3 mm)
- ½ groene paprika
- 1 el paprika poeder
- 50 g extra vergine olijfolie
- 1 tl zout
- 1 bol knoflook, gewassen en ongepeld
- ½ ui
- 1 laurierblad, gedroogd
- 100 g chorizo, in schijfjes
- 100 g spek , in stukken gesneden
- 850 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1865 kJ / 446 kcal
- Białko
- 20.19 g
- Węglowodany
- 32.88 g
- Tłuszcz
- 25.99 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linzensoep met spinazie
50min
Stoofpotje met bonen en gehaktballetjes
45 min
Vegetarische bonenburger
1h 20min
Fatayer met kaas en munt
2 godz.
Sinaasappelsalade met oranjebloesem
15 min
Harira
7h
Simit - Turkse sesam bagel
2h 10min
Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous
1h
Volkoren hamburgerbroodjes
2 Std. 50 Min
Linzenbrood
1h 55min
Couscous met kip, lam en pittige worstjes
1 godz. 10 min
Romige Marokkaanse bonensoep
35 min