Wersje kompatybilne
Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marokkaanse Chermoula marinade en saus
- 20 g verse koriander, in stukken
- 20 g olijfolie, en iets meer om in te vetten
- 2 el citroensap
- 2 teentjes knoflook
- 2 el zoete paprikapoeder
- 1 el gemalen komijn
- 1 tl zout
- 1 tl gemalen gember
- 1 tl gemalen cayennepeper (opcjonalnie)
- 60 g water
- 20 g olijfolie
Vis
-
1
goudbrasem, hele vis, gestript, schoongemaakt, max. 31 cm lang, ± 600 g in totaal
lub 600 g witvisfilet, met of zonder vel - 150 g wortelen, in diagonale plakjes (± 3 mm)
- 300 g tomaten, in plakjes (± 1 cm)
- 150 - 200 g groene en rode paprika's (mix), in plakjes (± 1 cm)
- 2 verse chilipepers, in plakjes (± 5 mm) (opcjonalnie)
- 100 g aardappelen, in plakjes (± 3 mm)
- 1 citroen, in plakjes (± 5 mm)
- 50 g ontpitte zwarte olijven
- ½ tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
Couscous
- 250 g couscous
- 70 g ontpitte dadels
- 250 g water
- 1 el groentebouillonpasta
- ½ tl zout, naar eigen smaak
- 2 el verse korianderbladeren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2909.4 kJ / 695.4 kcal
- Białko
- 52.4 g
- Węglowodany
- 82.8 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Sód
- 2030.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stoofpot van linzen
2h 35min
Vijfkruiden varkensvlees met rijst
50 Min
Batbout met kaas
30 Min
Harira
7h
Tunesische Chorba
45 Min
Cholent
Brak ocen
Mango-passievruchttaart met bavaroiscrème
Brak ocen
Vegan baklava
Brak ocen
Sesam zalm met sla en erwtensoep
1 Std.
Koud gebraad met courgette en muntsaus
Brak ocen
Kip met 'mole verde' saus
Brak ocen
Bulgur en rode linzensoep
50 Min