Rührei mit Spinat und Ziegenkäse

Rührei mit Spinat und Ziegenkäse

4.4 182 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehe (opcjonalnie)
    ½
  • Butter etwas mehr zum Einfetten
    10 g
  • Salz etwas mehr zum Bestreuen
    ¼ TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise
  • frischer Babyspinat
    60 g
  • Ziegenfrischkäse abgetropft, in Scheiben
    50 g
  • Eier (Größe M)
    4
  • frischer Schnittlauch in Röllchen
    ½ Bund
  • Wasser
    500 g
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 143 kcal / 598 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 303 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...