Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa Choux
- 150 g água
- 80 g manteiga, sem sal, cortada em pedaços
- 1 pitada de sal
- 2 c. chá de açúcar (10 g)
- 120 g farinha de trigo
- 3 ovos (53-63 g cada)
Calda de chocolate e recheio
- 250 g chocolate amargo, 70% cacau, cortado em pedaços
- 40 g manteiga, sem sal, cortada em pedaços
- 200 g leite
- sorvete de baunilha, caseiro ou industrializado
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de milho com queijo
1 Std. 30 Min
Cocada de tabuleiro
Brak ocen
Granola de Castanhas
50min
Gelado de baunilha com molho de Mars®
8h 20min
Panetone recheado com trufa de chocolate e cerejas
3h 30min
Sequilhos
1h
Mousse de maracujá com chocolate
45min
Cajuzinho
1 Std. 30 Min
Fatias húngaras
1 godz. 50 min
Empadão do mar
1 Std. 35 Min
Bolo de pamonha doce
55min
Empada de galinha
2 Std.