Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa Choux
- 150 g água
- 80 g manteiga, sem sal, cortada em pedaços
- 1 pitada de sal
- 2 c. chá de açúcar (10 g)
- 120 g farinha de trigo
- 3 ovos (53-63 g cada)
Calda de chocolate e recheio
- 250 g chocolate amargo, 70% cacau, cortado em pedaços
- 40 g manteiga, sem sal, cortada em pedaços
- 200 g leite
- sorvete de baunilha, caseiro ou industrializado
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons passo-a-passo
1h 30min
Tarteletes de morango
1h 15 min
Queijadinha
30min
Geleia de pimenta
35 Min
Cocada branca
45min
Suco cítrico com capim-santo
Nenhuma avaliação
Bifinhos acebolados com cerveja, purê de mandioquinha e vagem ao vapor
1h
Limonada
5 min
Cheesecake (assado)
7 godz. 20 min
Molho béarnaise
15min
Molho de baunilha (crème anglaise)
10 min
Biscoitos amanteigados
50min