Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- manteiga, para untar
- 4 ovos, (53-63 g cada) (ver dica)
- 100 - 120 g açúcar, a gosto
-
1
c. chá de açúcar baunilhado, caseiro
lub ½ c. chá de essência de baunilha - 120 g farinha
- 1 c. chá de fermento químico em pó (opcjonalnie)
- 1 pitada de sal (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 705 kJ / 168 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.6 g