Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g óleo de girassol, mais q. b. para untar
- 3 ovos, gemas e claras separadas
- 250 g cenoura
- 100 g suco de laranja
- 1 c. sopa raspa de laranja
- 200 g açúcar demerara
- ½ c. chá de goma xantana
- 150 g farinha de arroz branco
- 100 g fécula de batata
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- 150 g chocolate amargo, 70% cacau, em pedaços médios
- 150 g leite de amêndoas, ou outro leite da sua preferência
- 100 g biomassa de banana verde cremosa
- Wartości odżywcze
- na 10 fatias
- Kalorie
- 15165 kJ / 3628 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 539 g
- Tłuszcz
- 158 g
- Tłuszcz nasycony
- 36 g
- Błonnik
- 32 g
- Sód
- 1303 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de Especiarias
Brak ocen
Geleia de Framboesa
25 min
Purê de batata doce e leite de coco
50 menit
Doce de abóbora com coco
1 godz. 5 min
Leite de coco
30 min
Bolo de laranja sem açúcar
1h 10 min
Bolo cremoso de coco
2h 45 min
Bolo de abóbora
1j 25 menit
Massa de pão
1j
Trutas com molho holandês
Brak ocen
Claras em neve
5 min
Bolo de chocolate
40 min