Bolo de cenoura e laranja sem glúten

Bolo de cenoura e laranja sem glúten

4.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
10 fatias

Składniki

  • óleo de girassol mais q. b. para untar
    90 g
  • ovos gemas e claras separadas
    3
  • cenoura
    250 g
  • suco de laranja
    100 g
  • raspa de laranja
    1 c. sopa
  • açúcar demerara
    200 g
  • goma xantana
    ½ c. chá de
  • farinha de arroz branco
    150 g
  • fécula de batata
    100 g
  • fermento químico em pó
    1 c. sopa
  • chocolate amargo, 70% cacau em pedaços médios
    150 g
  • leite de amêndoas ou outro leite da sua preferência
    150 g
  • biomassa de banana verde cremosa
    100 g

Wartości odżywcze na 10 fatias

Kalorie 3628 kcal / 15165 kJ
Białko 54 g
Tłuszcz 158 g
Węglowodany 539 g
Błonnik 32 g
Tłuszcz nasycony 36 g
Sód 1303 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...