Canelones de mozzarella y jamón de York

Canelones de mozzarella y jamón de York

3.8 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 raciones

Składniki

Masa
  • 300 g de harina
  • 3 huevos
  • 10 g de aceite de oliva
Relleno
  • 100 g de queso parmesano en trozos (3 cm)
  • 250 g de mozzarella en trozos (escurrida)
  • 250 g de requesón (bien escurrido)
  • 2 huevos
  • ½ - 1 cucharadita de sal
  • 2 pellizcos de pimienta molida
Bechamel
  • 500 g de leche entera
  • 50 g de harina
  • 20 g de mantequilla
  • ½ - 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de nuez moscada molida
Preparación
  • harina para espolvorear
  • 1 cucharada de aceite de oliva
  • 1 cucharada de sal
  • 150 - 200 g jamón cocido en lonchas (10x12 cm)
  • 10 g de mantequilla

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 35.6 g
Kalorie 2630 kJ / 628 kcal
Tłuszcz 33.6 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 49.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...