Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Olivenöl zum Einfetten
- 120 g Schweineschmalz
- 250 g Wasser
-
⅓
Würfel Hefe (15 g)
lub ½ Pck. Trockenhefe -
½
TL Zucker
lub ½ TL Backmalz - 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 2 EL natives Olivenöl zum Bestreichen und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 100 g gekochter Schinken, gewürfelt
- 200 g Fontinakäse, in Würfeln (ca. 1 cm)
- 100 g Salami, in dünnen Scheiben (1-2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 896 kJ / 214 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Teigtaschen mit Paprika und Tomate
2h
Amarena-Eis
8 Std. 10 Min
Käsebrötchen
40 Min
Fougasse mit Käse
2h 35min
Mozzarella gefülltes Fladenbrot
45 Min
Brotkranz mit Eiern
2h 20min
Ahle Worscht-Kräppel
1 Std. 10 Min
Fladenbrot Quattro Formaggi
40 Min
Brötchen
2h
Stangenbrot mit Schafskäse
1h 25min
Teigtaschen alla Romana
1h 15min
Windbeutel mit Käse und Porree
1 Std. 30 Min