![Franzbrötchen Franzbrötchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58bc8a37-565a-4451-b27c-37d241d5b142/Derivates/920a5f8f-cff7-49dc-9697-1a7e7d374043.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Milch
- 70 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Butter, kalt, in dünnen Scheiben
- Wasser zum Bestreichen
- 120 g Zucker
- 1 ½ TL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 889 kJ / 212 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2 Std. 15 Min
Franzbrötchen
2h 45min
Venezianische Brötchen
4h 20min
Bagels
2h
Baguette
3 Std. 45 Min
Puddingbrezel
2h 30min
Butterkuchen
1 Std. 55 Min
Laugenecken
3h
Schwedisches Fladenbrot (Softbröd)
1 Std. 45 Min
Hippen
50 Min
Marzipan-Franzbrötchen mit Kürbiskernen
2h 20 min
Cheddar-Scones
45min