Wersje kompatybilne
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 folhas de gelatina neutra cortadas em pedaços
- Água q.b. p/ hidratar
- 320 g natas
- 50 g açúcar
- 80 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 100 g queijo-creme
- 120 g requeijão
- 80 g licor de creme irlandês
- Amêndoa granulada q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1765 kJ / 421.9 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 160.3 mg
Alternatywne przepisy
Cheesecake
4h 30min
Toucinho do céu
1 Std. 50 Min
Tarte de limão e maracujá
1h
Mousse de chocolate e avelã
5 Min
Mousse de três chocolates com crocante de cacau
5 godz.
Semifrio marmoreado
4h 20 phút
Gelado mascarado
8 Std.
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20min
Semifrio de nata e morango
10 Std.
Crepes de cacau e ovos-moles
9 Std. 15 Min
Duo de chocolate e avelã
3 Std. 30 Min
Torta de chocolate
1h