Wersje kompatybilne
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 folhas de gelatina neutra cortadas em pedaços
- Água q.b. p/ hidratar
- 320 g natas
- 50 g açúcar
- 80 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 100 g queijo-creme
- 120 g requeijão
- 80 g licor de creme irlandês
- Amêndoa granulada q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1765 kJ / 421.9 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 160.3 mg
Alternatywne przepisy
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20 min
Panacotas de ameixa
5h
Cheesecake
4 godz. 30 min
Cheesecake soufflé
40 min
Taças de champanhe com frutos vermelhos
25min
Cheesecake de chocolate
4h 10min
Panacota de maracujá
5 Std. 10 Min
Fondant de chocolate
15min
Creme de mandarina e panacota de amêndoa
4 godz. 45 min
Panacotas de iogurte grego
3h
Panacota com coulis de morango
6h 25min
Cheesecake com lemon curd
3h 30min