Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g natas
- 10 g hortelã, só as folhas
- 120 g açúcar
- 4 gemas de ovo
- 200 g crème fraîche
- 5 - 10 gotas de essência de menta
- 300 g chocolate p/ culinária (70% cacau), partido em pedaços pequenos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 143 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado com crocante de chocolate e avelã
8 godz. 30 min
Gelado de baunilha
12 godz.
Gelado de iogurte com molho de caramelo
6 godz.
Massa folhada de chocolate
1h 40min
Gelados em copos de chocolate
12 godz.
Gelado de nata com chocolate
8u. 45min
Gelatinas de leite
7hod. 30min
Duo de chocolate e avelã
3h 30min
Gelado bicolor com praliné
8 Std. 20 Min
Brownies marmoreados
45 min
Vulcões de chocolate com chocolate branco
25min
Petit gâteau de caramelo
15min