Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 250 g mirtilos
- 130 g açúcar
- 1 lima (raspa e sumo)
- 200 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 150 g queijo mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1317.1 kJ / 314.8 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 106.7 mg
Alternatywne przepisy
Panacotas de ameixa
5h
Galette de morango
50 menit
Mousse de fruta
6h
Tarte de frutos silvestres
4 godz. 10 min
Tarte de chocolate e framboesa
2h 45 min
Aletria de coco
40 min
Cheesecake de framboesa
4h 20 min
Crème brulée com coco e lima
1 Std. 15 Min
Clafoutis de mirtilos
55 Min
Mousse de framboesa e lima
5 min
Bolo Moka
1j
Bolo de ananás
2j