Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 5 Eier
- 200 g Milch
- 100 g Mehl
- 1 TL Salz
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Olivenöl
- 900 g Blattspinat, TK, aufgetaut und gut ausgedrückt
- 1 gestr. TL weißer Pfeffer, gemahlen
-
200
g Lachsfilet, frisch, ohne Haut, in Stücken
lub 200 g Räucherlachs, in Stücken - 1 TL Zitronensaft
- 200 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3323 kJ / 794 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Błonnik
- 7.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinat-Käse-Spätzle
20 min
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
1h
Lachs-Spinat-Lasagne
1 godz. 20 min
Quiche mit Porree und Räucherlachs
1h 40min
Frühlingstarte
1h 40min
Basilikum-Nocken-Auflauf
1h
Brokkoli-Lachs-Quiche
1h 35 min.
Quiche mit Kartoffeln und Lachs
1 Std. 50 Min
Flammkuchen, klassisch
1h
Lachscreme in Blätterteig mit Zitronen-Risotto
45 min
Lachs-Spinat-Lasagne
1 Std. 50 Min
Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno
1 godz. 10 min