Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 2 Zweige Majoran, abgezupft
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 100 g Ziegengouda, in Stücken
- 100 g Camembert, in Stücken (z.B. Saint Albray)
- 500 g Wasser
- 1000 g Kartoffeln, mit Schale, möglichst gleich groß
- 50 g Butter
- 3 Eier
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 150 g Salami, in Streifen
-
150
g Ziegen-Camembert, in Scheiben (3 mm)
lub 150 g Ziegenfrischkäse, in Stücken - 150 g Tomaten, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3232 kJ / 772 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 55 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nudelauflauf mit Spinat
1 Std. 20 Min
Makkaroni-Auflauf
1 Std.
Tortellini-Auflauf
1 Std. 40 Min
Norddeutsche Pfannkuchen
45 Min
Potato pie
1 Std. 40 Min
Penne überbacken mit Mandelbröseln
1h 45min
Flammkuchen mit Rhabarber und Gorgonzola
1 Std.
Gefüllte Tomaten
45 Min
Rote Zwiebel-Tarte mit Feta und Feigen
1 Std. 30 Min
Kartoffel-Auflauf "Venezia"
1 Std. 20 Min
Kartoffelauflauf
1h 15min
Spanischer Kartoffelauflauf
1 Std. 30 Min