Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado
- 100 g açúcar amarelo
- 100 g amêndoa s/ pele
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias
Cobertura
- 200 g chocolate de leite partido em pedaços
- 100 g amêndoa picada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2788.6 kJ / 666.5 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 51.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.8 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 59.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado bom
10hod.
Gelado bicolor com praliné
8 Std. 20 Min
Gelado de nata com chocolate
8 Std. 45 Min
Gelado de laranja em base de arroz tufado
11 Std.
Gelado de menta
12 Std.
Gelado de mel e amêndoa
8h
Gelado de alperce com cereais
8h
Lençol
30 λεπτ.
Copinhos
1ωρ. 30 λεπτ.
Gelado de Dom Rodrigo
13 Std.
Gelado com crocante de chocolate e avelã
8u. 30min
Crocante de manteiga de amendoim
55 min