Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g azeitonas verdes s/ caroço
- 150 g fiambre cortado em pedaços
- 100 g queijo flamengo cortado em pedaços
- 250 g leite
- 50 g manteiga
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 150 g presunto fatiado
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 301 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Massa com fiambre, presunto e milho
50 Min
Pão de alho e ervas
1 Std. 40 Min
Coroa recheada
1 Std. 50 Min
Pão de piza
1sa
Carcaças
1 Std. 40 Min
Pão doce
2 Std. 30 Min
Baguetes de queijo e bacon
55 Min
Salada fresca de delícias do mar
25 Min
Bolinhas de chourição
1sa
Quadradinhos de limão
1sa
Pãezinhos enrolados
1h 45min
Baguetes com alho e orégãos
1sa 30 dk