Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g fruta cristalizada
- 250 g amêndoa s/ pele
- 4 laranjas (casca, só a parte laranja)
- 500 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 500 g açúcar
- 20 g manteiga à temperatura ambiente
- 12 ovos
- 80 g farinha tipo 55
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1994.2 kJ / 476.6 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 73.4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 94.9 mg
Alternatywne przepisy
Queijadas de requeijão
30min
Areias do Sorraia
35 Min
Bolo de mel e noz
4h
Mil-folhas de café
35 Min
Tarte de arroz-doce
1h 50 min
Bolo-rei conventual
3h
Bolos folhados
13h
Esses de Peniche
9 Std.
Boleima de maçã e canela
45min
Bolo rico da minha terra
1h
Torta algarvia
50min
Bolo de maçã e noz
1 godz. 5 min