Urządzenia i Akcesoria
Polish doughnuts
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
18 pieces
Składniki
-
jam250 g
-
caster sugar70 g
-
fresh yeast or 5 tsp dried instant yeast50 g
-
full cream milk200 g
-
unsalted butter cut into cubes (1 cm)80 g
-
egg yolks4
-
plain flour plus extra for dusting500 g
-
sea salt1 pinch
-
vodka2 tbsp
-
sunflower oil for frying1000 g
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
17.6 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
877.4 kJ /
208.9 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
34.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1h 10min
Cotton soft Japanese cheesecake
1h 45min
Yoyo slice
2h 30min
Marble cake
2h
Dalgona Coffee
10min
Homemade cheese slices
1h 15min
Semolina cake (namoura)
1h 50min
Raspberry and Vanilla Éclairs
2h
Churros
40min
Bee sting cake
6h 50min
Angel cake
5h 15min
Super Soft Cinnamon Rolls
1h 35min