Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 250 g sobras de peru s/ osso, cortado em pedaços
- 100 g cebola
- 1 dente de alho
- 80 g cenoura
- 40 g manteiga
- 25 g farinha
- 250 g leite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 30 g ketchup
- 10 g mostarda
- 10 gotas de molho inglês
- 1 gema de ovo
- 10 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
Massa
- 400 g água
- 20 g manteiga
- 1 c. chá de sal
- 270 g farinha
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 795 kJ / 190 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolachas de chocolate e pistácio
1 Std. 30 Min
Empada de galinha
2h
Celestes
2 Std. 30 Min
Fricassé de bacalhau
50 Min
Pães de centeio
2h 10min
Croquetes de atum
1 Std. 30 Min
Lombinho en croûte
10 godz. 15 min
Técnica Rebuçados
Brak ocen
Empadas de camarão
50 Min
Arroz de peru
4 Std. 50 Min
Empadas de frango e cogumelos
1 Std. 30 Min
Croissants
2h