Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biryani
- 750 g carne de borrego s/ nervos
- 200 g iogurte natural
- 60 g ghee
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 15 g gengibre ralado
- 230 g pimento verde cortado em tiras
- 2 c. sopa de coentros em pó
- 2 vagens de cardamomo, só as sementes
- 45 g coco ralado
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de açafrão-da-índia
- 100 g água
- 1 c. chá de canela em pó
- ½ c. chá de cravinho em pó
Arroz
- 30 g azeite
- 1 c. chá de açafrão-da-índia
- 3 vagens de cardamomo, só as sementes
- 1 c. chá de sal
- 4 cravinhos
- 1000 g água
- 350 g arroz agulha
- Coentros picados q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3263.1 kJ / 779.9 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 48.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.7 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 885.2 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de miso com galinha e massa
35 min
Cachupa
24 Std.
Kulfi - Gelado de leite com frutos secos
8 Std. 30 Min
Rolos primavera com legumes - TM5
Brak ocen
Caril de frango
55 min
Laksa de camarão e frango
50 min
Gelado de chocolate branco com framboesa e pistácio
8h 20min
Dal makhani - Lentilhas com manteiga
8hod. 50min
Cuscuz com caril de frango
1u. 10min
Caril de frango à moçambicana
35 min
Calulu de peixe
40 min
Vichyssoise de espargos
40 min