Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 100 g óleo
- 2 ovos
- 60 g sumo de limão (2 unid. aprox.)
- 240 g iogurte grego
- 200 g açúcar
- 240 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
Glacé
- 150 g açúcar
- 30 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2458 kJ / 588 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de ricota e limão
1h
Bolo de iogurte e chocolate de leite
45min
Bolo de maçã
50min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48 godz.
Bolo de canela
1h
Bolo da Avó Aldina
1h
Bolo de iogurte e pera
40min
Bolo de iogurte e limão
1h 10min
Bolo de banana e noz
50min
Bolo de laranja
50min
Bolo de cenoura e laranja com cobertura de chocolate
1h 30min
Bolo rápido
50min