Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lata de ananás em calda, às rodelas (565 g peso líquido aprox.)
- 150 g caramelo líquido (ver dica)
- 4 cerejas em calda
- 6 ovos
- 250 g açúcar
- 150 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 220 g farinha tipo 55
- 1 pitada de sal
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
- 750 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2064.4 kJ / 493.4 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 213.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piza com rebordo recheado
2h 30min
Bolo de claras e chocolate
50min
Cheesecake de laranja
9h
Serradura de chocolate
3h 20 min
Bolo de abacaxi e coco
1h
Creme de limão com morangos
10min
Colchão de noiva
1h 10min
Folar doce
2h
Pão de ló de Margaride
1h 15min
Pão-de-ló de chocolate
1h
Molotof ao vapor
30min
Pudim de ovos
45min