Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse
- 3 claras de ovo
- 3 gemas de ovo
- 40 g açúcar
- 5 g café solúvel
- 60 g manteiga
- 150 g chocolate p/ culinária, partido em pedaços
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 2 ovos
- 150 g açúcar
- 150 g óleo
- 20 g mel
- 150 g leite
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- 180 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 20 g cacau em pó
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
Chantilly
- 20 g açúcar
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 4 - 6 gotas de sumo de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 745 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 53 g
Alternatywne przepisy
Bolo de aniversário
1h
Bolo de chocolate e framboesa
4h 20min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1h
Torta merengada com chantilly e framboesa
45min
Bolo de chocolate
1h 40min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48j
Bolo base
1h 50 min
Bolo de chocolate
1h 20 min
Bolacha com morangos e chantilly
45min
Brownies de chocolate e pistácio
45min
Bolachas de chocolate branco
2u. 40min
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2u. 40min