Bunte Focaccia (glutenfrei)

4.5 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser plus 1-2 EL zum Bepinseln
    520 g
  • Zucker
    1 Prise
  • frische Germ
    20 g
  • Reismehl
    200 g
  • Kartoffelstärke
    100 g
  • Flohsamenschalen gemahlen
    15 g
  • Salz
    10 g
  • Olivenöl plus etwas mehr zum Einfetten und 1-2 EL zum Bepinseln
    40 g
  • Xanthan
    1 TL
  • rote Zwiebeln in Scheiben
    50 g
  • gelber Paprika in Scheiben oder Würfeln
    50 g
  • Brokkoliröschen
    50 g
  • Cherrytomaten halbiert
    50 g
  • Oliven, schwarz, entkernt
    50 g
  • gemischte frische Kräuter z.B. Rosmarin, Basilikum
    10 g
  • Meersalz, grob
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1047 mg
Białko 4 g
Kalorie 1339 kJ / 320 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...