Herzhafter Galettekranz mit Oliven, Speck und Cheddarkäse (glutenfrei)

5.0 2 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Stücke

Składniki

  • Milch
    350 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Ei plus 1 Eidotter zum Bepinseln
    1
  • frische Germ
    20 g
  • Hafermehl
    150 g
  • Reismehl etwas mehr zum Bemehlen
    150 g
  • Kartoffelstärke
    100 g
  • Tapiokastärke
    80 g
  • Xanthan
    1 ½ EL
  • Salz
    10 g
  • Cheddar in Stücken
    150 g
  • Speck in Würfeln (1 cm)
    120 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebeln geviertelt
    50 g
  • Olivenöl
    20 g
  • rote Paprika in Stücken (3 cm x 3 cm)
    80 g
  • Tomaten frisch oder aus der Dose, in Stücken (2 cm)
    100 - 120 g
  • Oliven, schwarz, entkernt in Scheiben (0,5 cm)
    30 g
  • Sesamsamen, schwarz zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 883 mg
Białko 16 g
Kalorie 2207 kJ / 528 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...