Risottata s kuřecím masem a houbami

4.7 21 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porce

Składniki

  • 40 gramů parmazánu na kousky (2 cm)
  • 1 stroužek česneku na tenké plátky
  • 150 - 180 gramů papriky na kousky (1–2 cm)
  • 250 gramů kuřecích stehenních řízků, bez kůže
  • 20 gramů olivového oleje
  • 100 gramů čerstvých hub na čtvrtky
  • 200 gramů sekaných rajčat v plechovce
  • 1 čajová lžička mleté papriky (opcjonalnie)
  • 400 gramů vody
  • 1 kuřecí bujón (pro 0,5 l vody)
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 300 gramů špaget s dobou vaření 8–9 minut

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Sód 727.6 mg
Białko 24.1 g
Kalorie 2163.3 kJ / 517.1 kcal
Tłuszcz 12.6 g
Błonnik 13.5 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 84.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...