Urządzenia i Akcesoria
青醬鮮蝦義大利麵
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 人份
Składniki
-
紅蔥頭15 克
-
蒜頭15 克
-
油20 克
-
鹽½ - 1 茶匙
-
黑胡椒粉½ 茶匙
-
新鮮香菇 切片(約0.5公分)100 克
-
高湯350 克
-
乾義大利麵(長直麵,spaghetti) 對折150 克
-
菠菜 切段(約2公分)100 克
-
草蝦 剪去鬚腳,去腸泥8 隻
-
青醬 (市售或自製)90 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
309.5 mg
Białko
36.6 g
Kalorie
3605.9 kJ /
863.7 kcal
Tłuszcz
24.5 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
130.5 g