Urządzenia i Akcesoria
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 portions
Składniki
-
tamarind paste35 g
-
water650 g
-
dried chillies deseeded, soaked to soften30 g
-
shallots100 g
-
garlic cloves5
-
fresh ginger20 g
-
fresh turmeric10 g
-
shrimp paste (belacan)20 g
-
cooking oil80 g
-
dried tamarind pieces4
-
ladies' fingers130 g
-
eggplant130 g
-
salt adjust to taste1 tsp
-
sugar2 tsp
-
red snapper fish (1 whole fish), cut into slices (2 cm)800 g
-
laksa leaves (opcjonalnie)2 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
509.5 mg
Białko
29.7 g
Kalorie
1303.3 kJ /
311.5 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
13.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Daging Merah
35 min
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 min
Sliced Fish Tofu Soup
2 godz. 10 min
Ayam Masak Kicap
40 min
Ayam Balado
45 min
Stir-fry Kailan with Oyster Sauce
10 min
Kelantan Noodle Soup
40 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Mee Soto
1 godz. 10 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Nasi Goreng Kampung
40 min
Sambal Tumis
1 godz. 10 min