Urządzenia i Akcesoria
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 portions
Składniki
-
tamarind paste35 g
-
water650 g
-
dried chillies deseeded, soaked to soften30 g
-
shallots100 g
-
garlic cloves5
-
fresh ginger20 g
-
fresh turmeric10 g
-
shrimp paste (belacan)20 g
-
cooking oil80 g
-
dried tamarind pieces4
-
ladies' fingers130 g
-
eggplant130 g
-
salt adjust to taste1 tsp
-
sugar2 tsp
-
red snapper fish (1 whole fish), cut into slices (2 cm)800 g
-
laksa leaves (opcjonalnie)2 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
509.5 mg
Białko
29.7 g
Kalorie
1303.3 kJ /
311.5 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
13.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Daging Merah
35 min
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 min
Hainanese Chicken Rice
4 godz. 5 min
Sup Buntut
3 godz.
Mee Siam Kuah
1 godz. 5 min
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25 min
Kelantan Noodle Soup
40 min
Cereal Prawns
30 min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 godz. 30 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Nasi Goreng Kampung
40 min
Sambal Tumis
1 godz. 10 min