Urządzenia i Akcesoria
Sambal Kangkung
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 portions
Składniki
-
dried shrimp rinsed15 g
-
shallots30 g
-
garlic cloves3
-
fresh red chillies deseeded, cut in pieces15 g
-
dried chillies deseeded, soaked to soften5 g
-
belacan (shrimp paste)15 g
-
cooking oil20 g
-
kangkung cut into 5 cm length350 g
-
salt adjust to taste1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
261.9 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
380.6 kJ /
91 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
6.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hainanese Chicken Rice
4 godz. 5 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Ayam Masak Kicap
40 min
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25 min
Bubur Cha Cha (Coconut Milk Dessert with Sweet Potatoes)
40 min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 min
Sambal Brinjal
40 min
Stir Fried French Beans
15 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Nasi Goreng Kampung
40 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Stir-fry Kailan with Oyster Sauce
10 min