Urządzenia i Akcesoria
Sambal Kangkung
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 portions
Składniki
-
dried shrimp rinsed15 g
-
shallots30 g
-
garlic cloves3
-
fresh red chillies deseeded, cut in pieces15 g
-
dried chillies deseeded, soaked to soften5 g
-
belacan (shrimp paste)15 g
-
cooking oil20 g
-
kangkung cut into 5 cm length350 g
-
salt adjust to taste1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
261.9 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
380.6 kJ /
91 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
6.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Kam Heong Chicken
1 godz. 20 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Char Kway Teow
25 min
Singapore Chilli Crab
50 min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 min
Sambal Tumis
1 godz. 10 min
Cereal Prawns
30 min
Stir-fry Kailan with Oyster Sauce
10 min
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Ayam Masak Kicap
40 min