Steack de bœuf sous-vide, sauce béarnaise

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • steaks de bœuf (env. 180-200 g chacun, 3 cm d’épaisseur)
    4
  • de sel
    2 c. à café
  • de poivre moulu
    ¾ c. à café
  • de thym frais
    4 brins
  • d'eau environ, à ajuster si besoin
    1400 g
  • de jus de citron, fraîchement pressé (½ citron)
    30 g
  • d'échalotes
    50 g
  • d'estragon frais
    1 - 2 brins
  • de vin blanc sec
    50 g
  • de vinaigre de vin blanc
    1 c. à soupe
  • de beurre coupé en morceaux
    200 g
  • jaunes d'œufs
    4
  • de beurre, salé ou non salé
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 698 kcal / 2926 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 56 g
Węglowodany 1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 32 g
Sód 93 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie