Mini-Germknödel mit Zwetschgenkonfitüre, Mohnzucker und Vanillesauce

1.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
10 Stück

Składniki

Mohnzucker
  • Mohnsamen
    40 g
  • Zucker
    20 g
Germknödel
  • Milch
    100 g
  • Zucker
    10 g
  • frische Hefe
    20 g
  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Weissmehl
    270 g
  • Ei
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Zwetschgenkonfitüre
    40 g
Vanillesauce und Fertigstellung
  • Milch
    400 g
  • Ei
    1
  • Zucker
    50 g
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    ½
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    7 g
  • Wasser
    500 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 238 kcal / 996 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 164 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...