Urządzenia i Akcesoria
Kräuterfaltenbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 Portion
Składniki
Teig
-
Wasser300 g
-
frische Hefe40 g
-
Zucker½ TL
-
Mehl600 g
-
Salz2 TL
-
Öl50 g
Kräuterbutter und Fertigstellung
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten120 g
-
Knoblauchzehe1
-
Zwiebel halbiert60 g
-
Petersilie, frisch abgezupft5 g
-
Basilikum, frisch abgezupft5 g
-
Salz1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
724 kJ /
173 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Waffeln
20 min
Tomaten-Feta-Dip
5 min
Cookies
50 min
Omas Semmelknödel
50 min
Triple Erdbeertraum
10 min
Kartoffelgratin
1 godz. 10 min
Blätterteig-Rüebli
1 godz.
Tomatensauce (Grundrezept)
1 godz.
Erdbeer-Frozen-Bites
5 godz. 15 min
Brotchips mit Knoblauchmarinade
35 min
Mini-Germknödel mit Zwetschgenkonfitüre, Mohnzucker und Vanillesauce
45 min
Mini-Germknödel mit Powidl, Mohnzucker und Vanillesauce
45 min