Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g água
- 250 g leite
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 350 g farinha integral
- 50 g farinha de centeio
- 50 g flocos de aveia
- 25 g gérmen de trigo
- 1 c. chá de sal
- Sementes de girassol q.b. p/ polvilhar
- Sementes de linhaça q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 968.1 kJ / 231.4 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 43.9 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 290.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pãezinhos de cereais
2h
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2h
Pão de milho
1h 20min
Pão de espelta e trigo sarraceno
1h 55 min
Pão da terra
1h 35min
Pão de iogurte
50min
Pães de banana e centeio
1h 35min
Cacetinhos de centeio
1h 30min
Pão com gérmen de trigo e passas
55min
Pão de centeio e noz
1 Std. 25 Min
Pão de forma integral
2h
Pão de centeio e aveia
1h 30min