Chocolate Fudge Cake

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 slices

Składniki

Chocolate sponge
  • dark chocolate minimum 70% cocoa solids, in small pieces or callets
    200 g
  • butter cut in pieces, plus extra for greasing
    200 g
  • water
    100 g
  • self-raising flour
    250 g
  • Dutch-processed cocoa powder (see tip)
    25 g
  • light brown sugar
    180 g
  • caster sugar
    180 g
  • eggs
    3
  • crème fraîche
    80 g
Fudge icing
  • dark chocolate minimum 60% cocoa solids, in small pieces or callets
    200 g
  • butter cut in pieces, softened
    200 g
  • icing sugar
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 283.9 mg
Białko 7 g
Kalorie 3040.7 kJ / 726.7 kcal
Tłuszcz 44.2 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 26.7 g
Węglowodany 78.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...