Boulettes et pommes de terre à la sauce aux amandes

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 40 g de pain légèrement rassis
  • 50 g de lait
  • 3 gousses d'ail
  • 9 brins de persil frais
  • 500 g de viande hachée, porc et boeuf
  • 1 c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • 1 œuf
  • 30 g d'huile d'olive
  • 30 g de pain en cubes (1 cm)
  • 60 g d'amandes blanchies
  • 70 g de vin
  • 400 g d'eau
  • 1 c. à café de bouillon de légume en poudre
    1 c. à café de sel
  • ½ c. à café de paprika doux
  • 500 g de pommes de terre coupées en morceaux (3-4 cm)
  • de persil frais haché, pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 625.4 kcal / 2616.5 kJ
Białko 32.3 g
Tłuszcz 39.9 g
Węglowodany 36.3 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 780.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...