麻婆豆腐 (TM7)

4.9 7 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 人份

Składniki

川燙豆腐
  • 800 克
  • 蔥白和蔥綠分開,切蔥花
    1 支
  • 豆腐 切丁
    300 克
麻婆豆腐
  • 10 克
  • 蒜頭
    5 克
  • 新鮮紅辣椒 切段
    15 克
  • 20 克
  • 豬絞肉
    150 克
  • 辣豆瓣醬
    25 克
  • 200 克
  • 醬油
    10 克
  • ¼ 茶匙
  • 蠔油
    20 克
  • 花椒粉 依個人口味調整

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 501 mg
Białko 13.5 g
Kalorie 891.7 kJ / 213.1 kcal
Tłuszcz 16.5 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...