Urządzenia i Akcesoria
麻婆豆腐 (TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 人份
Składniki
川燙豆腐
-
水800 克
-
蔥 蔥白和蔥綠分開,切蔥花1 支
-
豆腐 切丁300 克
麻婆豆腐
-
薑10 克
-
蒜頭5 克
-
新鮮紅辣椒 切段15 克
-
油20 克
-
豬絞肉 粗150 克
-
辣豆瓣醬25 克
-
水200 克
-
醬油10 克
-
糖¼ 茶匙
-
蠔油20 克
-
花椒粉 依個人口味調整
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
501 mg
Białko
13.5 g
Kalorie
891.7 kJ /
213.1 kcal
Tłuszcz
16.5 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
4.5 g