
Urządzenia i Akcesoria
Rüeblisalat mit Joghurtsauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 Portionen
Składniki
-
Rüebli geschält, in Stücken (5 cm)800 g
-
Petersilie Blätter abgezupft1 Bund
-
Naturjoghurt180 g
-
Zitronensaft10 g
-
pflanzliches Öl30 g
-
Essig30 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer4 Prisen
-
Baumnüsse, halbiert (opcjonalnie) oder gehackt2 - 3 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
534 mg
Białko
5 g
Kalorie
851 kJ /
203 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
13 g