Gebakken Varkenshaasje met Rijst

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portie

Składniki

Champignonsaus
  • peterselie, vers alleen bladeren
    20 g
  • uien gehalveerd
    120 g
  • olie
    20 g
  • paddenstoel, bruin, vers gesneden
    400 g
    400 g verse champignons, gesneden
  • water
    100 g
  • zure room
    200 g
  • room, elk type (van koemelk)
    200 g
  • gravy (vleesjus)
    40 g
    2 volle tl groentebouillonpasta
  • citroensap
    1 tl
  • zout plus extra om op smaak te brengen
    ½ theelepel
  • peper, gemalen plus extra om op smaak te brengen
    3 snuifje
  • olie om te bakken
    2 el
  • varkenshaasje
    600 - 800 g
  • witte langkorrelige rijst
    350 g
Varkensfilet en montage
  • water
    650 g
  • olie
    1 eetlepel
  • zout plus extra voor kruiden
    1 ½ theelepel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1416.3 mg
Białko 47.6 g
Kalorie 4067.1 kJ / 972.1 kcal
Tłuszcz 50.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 21.8 g
Węglowodany 81.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...