Spaghetti Bolognese

3.6 8 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portie

Składniki

  • Parmezaanse kaas in stukjes (2-3 cm)
    100 g
  • basilicum, vers afgeplukt
    2 stengels
  • teentje knoflook
    1
  • selderstengel in stukjes (2-3 cm)
    100 g
  • wortelen in stukjes (2-3 cm)
    100 g
  • ui gehalveerd
    60 g
  • spekblokjes
    100 g
  • olie
    50 g
  • gemengd gehakt
    400 g
  • water om te koken
  • zout en een beetje meer om te koken
    1 theelepel
  • rode wijn
    100 g
  • tomatenpuree
    100 g
  • gehakte tomaten, uit blik
    400 g
  • laurierblad, gedroogd
    1
  • peper, gemalen
    ½ tl
  • suiker
    ½ tl
  • spaghettini
    500 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 47 g
Kalorie 4578 kJ / 1093 kcal
Tłuszcz 55 g
Błonnik 9.7 g
Węglowodany 94 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...