Bolognesesaus

Bolognesesaus

3.9 16 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porties

Składniki

  • selder in stukken gesneden
    80 g
  • wortelen in stukken gesneden
    80 g
  • uien gevierendeeld
    160 g
  • olijfolie
    25 g
  • pancetta naar smaak, in blokjes gesneden
    100 - 120 g
  • rundergehakt verbrokkeld
    250 g
  • varkensgehakt verbrokkeld
    250 g
  • witte wijn, droog
    70 g
  • gehakte tomaten, uit blik
    400 g
  • tomatenpuree
    30 g
  • gedroogde laurierbladeren
    3
  • zout
    1 tl
  • volle melk
    100 g
  • verse peterselie voor garnering

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 527.2 mg
Białko 19.4 g
Kalorie 1459.1 kJ / 348.7 kcal
Tłuszcz 25.2 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 8.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...