Urządzenia i Akcesoria
Bolognesesaus
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porties
Składniki
-
selder in stukken gesneden80 g
-
wortelen in stukken gesneden80 g
-
uien gevierendeeld160 g
-
olijfolie25 g
-
pancetta naar smaak, in blokjes gesneden100 - 120 g
-
rundergehakt verbrokkeld250 g
-
varkensgehakt verbrokkeld250 g
-
witte wijn, droog70 g
-
gehakte tomaten, uit blik400 g
-
tomatenpuree30 g
-
gedroogde laurierbladeren3
-
zout1 tl
-
volle melk100 g
-
verse peterselie voor garnering
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portie
Sód
527.2 mg
Białko
19.4 g
Kalorie
1459.1 kJ /
348.7 kcal
Tłuszcz
25.2 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
8.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Klassiekers
27 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Tikka Masala van Bloemkool
30 min
Tortellini en Spinazie Ovenschotel
1 godz.
Broodje met Garnalen, Spek en Koolsla
Brak ocen
Kip Fricassee met Asperges
1 godz.
Spaghetti Bolognese
40 min
Macaroni met ham en kaas
1 godz. 20 min
Pikant Rundvlees met Rode Paprika
30 min
Gehaktballetjes met Groenten
20 min
Witloof met ham, gegratineerd met comté
30 godz.
Koninginnenhapje
55 min
Verse Tomatensoep
30 min
Béchamelsaus
15 min