
Urządzenia i Akcesoria
Dubajska czekolada
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1 sztuka
Składniki
-
mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki200 g
-
oleju kokosowego1 łyżeczka
-
ciasta Kataifi pokrojonego na 4-5 cm kawałki (patrz wskazówka)60 g
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych90 g
-
mleka skondensowanego, słodzonego180 g
-
masła1 łyżka
-
pasty tahini (opcjonalnie, patrz wskazówka)1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
2503.4 kcal /
10474 kJ
Białko
53.1 g
Tłuszcz
138.2 g
Węglowodany
274.1 g
Błonnik
17.7 g
Tłuszcz nasycony
64.4 g
Sód
684.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Hity 2025
5 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35 min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min
Koreańskie tosty
35 min
Eklerki pistacjowe
4 godz.
Mini pączki twarogowe
30 min
Pasta pistacjowa (100%)
20 min
Krem pistacjowy
37 min
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Malinowe wyspy
9 godz.
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6)
30 min
Cytrynowe cake pops
4 godz. 30 min