Limoncello-Torte

4.3 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

Boden
  • Eier
    6
  • Zucker
    180 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    5 g
  • Mehl
    180 g
  • Backpulver
    1 geh. TL
  • Salz
    1 Prise
Limoncello Curd
  • Zucker
    110 g
  • Zitronenschale, gerieben
    1 geh. TL
  • Limoncello
    70 g
  • Butter weich, in Stücken
    80 g
  • Eigelb
    3
  • Ei
    1
Creme und Fertigstellung
  • Limoncello
    200 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    500 g
  • Sahnesteif
    2 Pck.
  • Mascarpone
    500 g
  • Pistazien, gehackt
    10 g
  • Zitrone in Scheiben (1 cm), eingedreht
    ½
  • Minze abgezupft, zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 667 kcal / 2791 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Sód 276 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...