![Rice Pudding Rice Pudding](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/99FB2898-F48D-4393-A98A-11CD07E859D6/Derivates/1E6A6E5D-8142-4C36-97C3-EF54048C0754.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 36 oz whole milk
- 2 oz sugar
- 1 pinch salt
- 8 oz white short-grain rice, for pudding
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 865 kJ / 206.7 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 73.6 mg