Safron kartoffelsuppe med kammuslinger

Safron kartoffelsuppe med kammuslinger

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

  • purløg, frisk skåret i stykker (3 cm)
    20 g
  • olivenolie
    60 g
  • skalotteløg kvarte
    80 g
  • fed hvidløg
    2
  • chorizo skåret eller i tern (1 cm)
    100 g
  • hvidvin
    200 g
  • kogt vand, fra grøntsager
    400 g
  • safran
    2 knivspids
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • kartoffel, melet i terninger (1 cm)
    300 g
  • kammuslinger ca. 12 stk
    250 g
  • creme fraiche 38 %
    100 g
  • mikrogrønt
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 444 mg
Białko 14 g
Kalorie 1735 kJ / 415 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie