Urządzenia i Akcesoria
Fried Masa (Fermented Rice Pancake)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
8 portions
Składniki
-
jasmine rice225 g
-
water for soaking
-
water460 g
-
white onion (opcjonalnie) quartered, see variation50 g
-
yoghurt30 g
-
fresh root ginger cut in rounds (5 mm)10 g
-
caster sugar30 g
-
fine sea salt5 g
-
15 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast5 g
-
baking powder½ tsp
-
water2 Tbsp
-
vegetable oil for frying
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 8 portions
Sód
2170.3 mg
Białko
19.2 g
Kalorie
4104.8 kJ /
981.1 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
215.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Express Strawberries Dessert
5 min
Date and Nut Balls
20 min
Dairy-free Mocha Ice Cream
8 godz. 5 min
Cod and Spinach Soup
40 min
Pork Ball Soup With Cabbage
40 min
Oil Free Braised Chicken Wings
50 min
Demo Recipe 4 - Creamy Potato Soup
30 min
Demo Recipe 1 - Lemonade
5 min
Greek Style Beef Soup (Kreatosoupa)
1 godz. 30 min
Garlic and Chilli Mayonnaise
5 min
Semolina Dumplings
1 godz. 40 min
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1 godz. 20 min