Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g farinha de trigo 00, mais q. b. para polvilhar
- 250 g água gelada
- 60 g cubos de gelo
- 15 g azeite de oliva extra virgem, mais q. b. para untar e servir
- 12 g sal
-
2
g fermento biológico seco
lub 6 g fermento biológico fresco - 150 g molho de tomate
- 9 cogumelos shitake, fatiados
- 300 g queijo Gruyère, em cubos pequenos
- 150 g queijo Gorgonzola, picado
- 15 tomates cereja, cortados ao meio
- Wartości odżywcze
- na 18 fatias
- Kalorie
- 16274.8 kJ / 3889.8 kcal
- Białko
- 183.2 g
- Węglowodany
- 420.8 g
- Tłuszcz
- 162.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 88.1 g
- Błonnik
- 25.3 g
- Sód
- 9280.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie de chocolate sem glúten
50 Min
Sopa de carne com legumes
35 Min
Cuscuz de camarão
Brak ocen
Pão pizza
2 Std. 30 Min
Pão de mandioquinha
1h 10 min
Sorvete de mandioca e coco
Brak ocen
Bifinhos acebolados com cerveja, purê de mandioquinha e vagem ao vapor
1 Std.
Sorvete de coco
4h 20min
Moqueca de camarão
20 Min
Raspadinha de limão
10min
Sorvete de chocolate
12 Std.
Caldo de galinha
45min