Kalbseintopf im Brot

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Weissmehl
    50 g
  • Salz
    2 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Kalbfleisch in Würfeln (ca. 5 cm)
    800 g
  • Koriander, frisch Blätter abgezupft
    10 g
  • Petersilie, frisch Blätter abgezupft
    10 g
  • Basilikum, frisch Blätter abgezupft
    10 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Speck, gewürfelt
    200 g
  • Zwiebeln in Spalten
    500 g
  • weisser Rum
    40 g
    40 g Brandy
  • Tomaten in Stücken (2 cm)
    150 g
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    100 g
  • Kräutermischung, frisch (Rosmarin, Minze und Thymian, siehe Tipp)
    25 g
  • Rotwein, trocken
    100 g
  • Rindsfond
    300 g
  • Bauernbrot (ca. 1000 g)
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 884 kcal / 3696 kJ
Białko 65 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 159 g
Błonnik 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...