Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
處理猴頭菇
- 50 克 猴頭菇 ,(乾燥重量),需泡水約3小時,每20分鐘將猴頭菇擠乾換水,剝成小塊,(詳見要訣)
- 1000 克 水
- 冰水
當歸猴頭菇
- 2 ½ 克 當歸 ,( 1 片)
- 1 紅耆 ,( 1 片)
- 1 桂枝 ,( 1 片)
- 4 顆 去籽紅棗
- 2 大匙 米酒
- 15 克 油
- 5 克 薑 ,切片
- 70 克 新鮮杏鮑菇 ,切厚片
- 1000 克 水
- 100 克 玉米筍
- 200 克 高麗菜 ,手剝成塊
- ¾ 茶匙 鹽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 568.8 kJ / 136 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 300.6 mg