Urządzenia i Akcesoria
當歸猴頭菇
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
4 人份
Składniki
處理猴頭菇
-
猴頭菇 (乾燥重量),需泡水約3小時,每20分鐘將猴頭菇擠乾換水,剝成小塊,(詳見要訣)50 克
-
水1000 克
-
冰水
當歸猴頭菇
-
當歸 ( 1 片)2 ½ 克
-
紅耆 ( 1 片)1
-
桂枝 ( 1 片)1
-
去籽紅棗4 顆
-
米酒2 大匙
-
油15 克
-
薑 切片5 克
-
新鮮杏鮑菇 切厚片70 克
-
水1000 克
-
玉米筍100 克
-
高麗菜 手剝成塊200 克
-
鹽¾ 茶匙
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
300.6 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
568.8 kJ /
136 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
秋冬山珍
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan